top of page
Op zoek naar een visuele
manier om jouw verhaal van project te communiceren?
Maak het zichtbaar
visual for communication.png

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden! Een combinatie van beeld en tekst is laagdrempeliger om te lezen en begrijpen, en de inhoud wordt beter onthouden als er beelden gebruikt worden.

In communicatie is het gebruik van beelden daarom een handige keuze.

Animaties worden steeds populairder! Niet gek, want bewegend beeld is vaak enorm helderend en laagdrempelig, wat zorgt ervoor dat de boodschap ook daadwerkelijk overkomt. Ik ben me sinds de lente van 2020 aan het verdiepen in Animaties, en sinds de herfst van 2020 ook voor klanten. Ik werk graag samen met Animatiestudio LIM, maar kan ook zelf animeren (op een simpele manier).

Praatplaten werken ook heel goed. Dit zijn afbeeldingen die door middel van tekeningen en tekst, jouw verhaal of project helpen communiceren aan je doelgroep (bijvoorbeeld collega's, klanten, netwerk). Praatplaten kunnen dienen als hulpmiddelen bij presentaties, of als visuele ondersteuning van tekst. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

een  praatplaat over multitransities, voor TNO:

Praatplaat TNO 5.0.jpg
Praatplaat TNO animatie GIF Rooske Eerden Scratch Graphics

De animatie hieronder duurt 3,5 minuten, en heeft  een voice-over. Het gaat over de ziekte ME/CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en is in opdracht van  ZonMw en in samenwerking met Animatiestudio LIM gemaakt.

De volgende animatie duurt 3 minuten, met een Engelse voice-over. Het vertelt over het werk van het Centre for Space, Place and Society (onderdeel van Wageningen Universiteit).

Het laatste voorbeeld dat ik hier laat zien is heel persoonlijk... deze animatie heb ik gemaakt ik in januari 2019 voor de begrafenis van mijn oma, over haar leven - met muziek.

(Dit was mijn eerste animatie experiment ooit, vandaar het trage tempo ;)

Animaties zoals zijn een prachtige manier om samen te reflecteren op het leven van een dierbare.

Nog enkele voorbeelden van praatplaten

Waarvan een paar via De Betekenaar

Alliance2015 Organizational Chart
Praatplaat Klantreis
Praatplaat Demens
Praatplaat gemeente Arnhem Warmte
Praatplaat gemeente Arnhem Warmte 2.0.jpg
Alliance2015 Organizational Chart
Interesse? mail voor een vrijblijvende offerte!

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page